Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Linzer recept

 Általunk is használt linzer recept

Hozzávalók: 

30dkg liszt, 20dkg margarin, 8dkg porcukor, 2 tojás sárgája, egy csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, kevés citromhéj (nagyon finom illata lesz tőle).

Elkészítés:

A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a hűtőből kivett, feldarabolt margarint és összemorzsoljuk. A többi hozzávalóval együtt, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. A nyers tésztát csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe kb. 1 órára. 

Az idő leteltével vegyük ki a tésztát és vágjuk 2-3 darabra. Így könnyebben tudunk vele dolgozni. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát.

Javaslom hogy kb 3-4 mm vastagra nyújtsátok ki a tésztát, főleg akkor ha a kutyusos, vagy a szélesebb belső mintájú linzer kiszúróinkat használjátok. Ha vastag a tészta, könnyebben beszakadhat a minta és a szegély között. A kinyújtott tésztát vékonyan szórjuk meg liszttel, majd szaggassuk ki a belisztezett Cutterart linzer kiszúrókkal. Óvatos mozdulatokkal, a szegély mentén haladva vegyük ki a kiszaggatott tésztát a formából. Ha tészta marad a formában, a következő linzer szaggatása előtt hústűvel szedjük ki.

Vegyünk elő egy sütőlemezt, béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a nyers linzereket. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra és 9-12 perc alatt (sütő függő) süssük világosra a sütiket. Ha kiveszitek a sütőből, lágynak fog tűnni, de ahogy hűl, úgy dermed. 

Ha kihűltek a megsült linzerek, lekvárral megtöltjük, majd vaníliás porcukorral megszórjuk. Másnapra megpuhul teljesen, ha addigra el nem fogy. :)

Jó étvágyat kívánunk!